Веселі нотатки з невеселого "Петрівського ярмарку"

Якщо назвати цьогорічний «Петрівський ярмарок» жалюгідним видовищем – це дати йому досить високу оцінку. Дійство, яке мені довелося сьогодні спостерігати нагадувало запрограмоване шурхотіння у мурашнику: одні, за звичкою, виставили ятки зі своїм нехитрим крамом, інші, так само за звичкою, біля тих яток товклися і, навіть, щось купували.

Відверто кажучи, не знаю чи планував Олексій Каспрук цей, по суті, свій перший публічний захід у якості мера, як бенефіс себе коханого. Принаймні міг би докласти хоча б якихось зусиль, аби брендовий ярмарок не перетворився на нудний базар. Та примхлива погода, яка вранішнє сонце змінила на післяобідній дрібний колючий дощ, чітко підтвердила для Олексія Павловича одну прописну істину – не любиш жінок, не знущайся над органом.

До того що, що ярмаркового кіна не буде, Каспрук та його «молода» команда почали готувати чернівчан заздалегідь. Месіджи вибрали неспростовні: у країні війна, наші хлопці гинуть на Сході. Тому ніяких народних гулянь, жодного офіціозу, виключно торгівля. Підхід суто чернівецькій. З благословенням із Тель-Авіва.

Якщо ж Олексій Павлович такий вибагливий та цнотливий у деяких аспектах АТО в Донецькій та Луганській областях, то чи не було б логічніше відмінити ярмарок. За таке рішення однозначно ніхто б вікна квартири мера бруківкою б не закидав. Та для Каспрука ярмарковий федоруківський фетиш це священна корова, тому й вирішили провести «Петрівській» хоч якось. А вийшло набагато гірше, ніж завжди.

Коли прочитав програму дійства, одразу ж виникло логічне запитання – якого пулинця локації ярмарку розподілили між центром міста та парком??? З огляду на той пуританізм ярмарку, який пропагував Каспрук, логічніше було б організувати його компактно, і тим самим забезпечити, якщо не святкову, то хоча б затишну родинну атмосферу. Та у Олексія Павловича свої таргани у голові, яких нам, простим хомосапієнс, не зрозуміти.

Однак, якщо хтось таки, вкурив сизу куряву мангалів на Площі турецької криниці, то може пояснить, чому членистоногі з Ратуші перетворили нинішній «Петрівській ярмарок» на повний хітин???

Та навіть Каспрук і його поплічники не можуть завадити, коли душа бажає, хоча б мінімального свята. Отож, коли прогулювався містом прикололи декілька моментів:

Тут мали торгувати брати Бурбаки і Микола Федорук)))

Пропіарене гостьове містечко на Соборній площі. Ундє гості, Олексій Павлович???

Шоколадні зайці чомусь не продавали шоколадного Каспрука(((

Декілька хвилин тому тут пройшов Каспрук. Від споглядання богоподібного у пересічного чернівчанина піднявся тиск)))

«Захаді дарагой, мнє Каспрук разрєшіл шашлік в парке жаріть»)))

Ой, щось китайська вишиванка на пузі не сходиться...

4 коментарі

Михайло Шморгун
Захар. Я звичайно прєклоняюсь перед рівнем твого таланту піарного, але це вже занадто.
Святослав Вишинський
Зате все завжди передбачувано. Правда, прив'язавшись до об'єкту критики, можна повторити шлях Василя Забродського. Адже Олексій Павлович, як і Микола Трохимович, не вічні.
Valen Dobrovolska
Відки стілько жовчі?
Олексій Пономаренко
Інколи мені здається, що Захар почав писати занадто «товсто» по відношенню до новопризначеного, але потім відкриваю «МБ», читаю матеріал про болгарський відпочинок екс-секретаря, і розумію, що ні… то мабуть нові тенденції буковинської журналістики))))
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте