Незрозумілі маневри «Правого сектору» у Чернівцях

Діяльність «Правого сектору», зокрема у Чернівцях, останнім часом стає все більш нелогічною та незрозумілою. І все більше скидається на те, що цією структурою, з-за лаштунків, керують політикани, а вся її діяльність звелася до гучних заяв та антуражних пікетів.
Здавалося би, що організація, яка була у фарватері подій на Майдані, має першочергове право на участь у новій владі. І це логічно, бо якщо зуміли владу здобути, то маєте пройти нелегкий іспит на утримання влади. Якщо ж «Правий сектор» боїться відповідальності і нікого не пропонує на посади, то мав би хоча б запропонувати дієві механізми контролю та люстрації. Про останнє ми неодноразово чули, чуємо та будемо чути. Але який сенс у цих словах, якщо вони не підкріплені конкретними діями. А коли й підкріплені, то ці дії вражають своєю незрозумілою вибірковістю.
Зокрема, «Правий сектор», чи то у стані революційної ейфорії, чи від нерозуміння процесів, абсолютно заплющив очі на те, що нова більшість у міській раді призначила на посаду одного з родоначальників Партії Регіонів на теренах Буковини Ярослава Кушнірика. Коли ж «Правий сектор» зрозумів, що виглядає відверто смішно, його представники фактично заднім числом виступили із заявою, щоб з посад пішли Ярослав Кушнірик та Олександр Паскар, а Олексія Каспрука не допускали до влади.

 
Але це той самий випадок, коли принцип «краще пізно – ніж ніколи» виглядає блюзнірством. Бо не вже Володимир Рясов та його спільники не знали, що Кушнірик регіонал з 15-річним стажем і очолював виборчу кампанію Януковича? Невже не знали, що Паскар працював при старому режимі, і досить непогано себе почував?
Якщо «Правий сектор» різко став таким принциповим, то чому не виступив проти ще одного «старорежимника» Георгія Леонтія, який розвалив комунальну сферу в усій області, а тепер то саме буде робити у місті.
На фоні цього всього «наїзд» на Каспрука виглядає лише тактичним ходом, який мав би продемонструвати громадськості, що «Правий сектор» принципово хоче люструвати усіх.
Насправді ж стало очевидно, що в умовах, коли людям стає очевидно, що Майдан, то одне, а дерибан – зовсім інше, «Правий сектор» вирішив перейти у нішу голослівного самопіару.
Ну виступили проти, а далі що? Кушнірик та Паскар при посадах. А Каспрук після необережної заяви на сходах Ратуші, сам поспіхом відмовився бути головним комунальником міста.
Ну а пафос «Правого сектору» з приводу їх контролюючої функції та великих обсягів роботи, взагалі не витримує жодної критики.

 
Цей пафос покликаний хоч якось виправдати фактичну бездіяльність «Правого сектору» в плані справжньої, а не бутафорної люстрації. Бо на фоні того, що нині у Чернівцях до влади вже прийшли і ще рвуться люди з сумнівним минулим, стає сумно від того, що не має жодної сили, як б могла їм дієво протидіяти.
А «Правий сектор», навіть не ставши контролюючою структурою, став такою, що обслуговує владні та бізнесові інтереси нових керманичів.
Принаймні, у Чернівцях завдяки мовчазній згоді «Правого сектору», розтавивши старих та нових пішаків на потрібні посади, до влади фактично повернувся колишній мер Микола Федорук…

2 коментарі

Наталіна Губко
На відео видно пана Гекова, чєловєк і неадекват… мда…
Bodnaruk Igor
Правий сектор в м.Чернівці і його визначна роль в революційних діях в Україні з IX століття і до сьогодення ;)))))
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте