Міськрадівські консерви: тушкований Кушнірик у власному соку

У кримінальному світі є таке поняття «консерва». Коли зеки тікали з північних таборів, вони обов’язково брали із собою одного ув’язненого, якого дорогою вбивали, і ним харчувалися. От цього нещасного і називали цим чудовим гастрономічним терміном.
З огляду на те, яка ситуація нині склалася у Чернівецькій міській раді, без зайвих докорів сумління консервою можна назвати новоспеченого секретаря ради Ярослава Кушнірика.
Ззовні, для Ярослава Денисовича, все виглядає, якщо не ідеально, то досить таки райдужно. На вибори мера він навряд чи піде. А у випадку перемоги потрібного кандидата збереже свою нинішню посаду, як мінімум до наступних виборів ради, які відбудуться восени 2015 року.
Та, насправді, не все так просто. І мова навіть не про легітимність обрання Кушнірика на цю посаду, яка викликає чимало сумнівів.
У понеділок новий секретар урочисто отримав печатку міськради. Але нею він може хіба що горіхи колоти, бо поки що не має права підпису.
Життя у місті не зупинилося, і якщо ти керівник, то маєш щодня приймати важливі рішення і візувати десятки документів. Тож, поки Ярослав Денисович проходить усі необхідні перевірки, розпорядження підписує, і всю відповідальність за них бере заступник Олександр Паскар.

Паскар є членом виконкому ради за посадою. Але ж на тій самій позачерговій сесії, рада на хвилі революційної ейфорії припинила відправила виконком у відставку. Тобто формально виходить, що Паскар вже не є заступником і не має права нічого підписувати.
Та юридичний парадокс полягає навіть не у цьому. Рада не просто припинила повноваження виконкому, вона прийняла рішення про відміну рішення щодо призначення цього складу виконкому. Тобто рада визнала чинним той попередній федоруківській виконком. А значить у крісла заступників мали б повернутися Попадюк, Прокопець та Онацька. І саме хтось з них мав би підписувати те, що Каспрук підсовує Кушнірику, а Кушнірик Паскарю.
Зрештою, цим нині ніхто не переймається. Переймаються революційним дерибаном. Через що навіть відмінили завтрашню сесію міської ради.
Але настане час, коли революційна доцільність відійде на другий план, і у країні запанує верховенство права. От тоді у певних органів і виникнуть питання, що ж ви там напідписували, поки всім було не до вас. І випливуть досить цікаві, а для когось і неприємні факти.
Навіщо зараз так підставляється Паскар, відповісти легко. Він завжди зможе сказати, що виконував лише суто технічну роботу: діставав з шухляди ручку, ставив підпис, і клав ручку назад.
А от навіщо підставляється Кушнірик? Невже він не розуміє, що опозиція обрала саме його, аби у цей смутний час наловити більше риби у каламутній воді, а потім все звалити на нього. Чи може він сподівається, що закордон йому поможе, і коли притиснуть зуміє вчасно втекти до Канади.

Коли компанія зеків планує втечу, то на роль консерви з поміж інших, вони обирають того, хто ну дуже-дуже хоче втекти.
Кушнірик, який довгий час перебував на другорядних ролях, дуже хотів влади. От його і обрали. Його ж першим і зжеруть, і, навіть, кістки обглодають...

1 коментар

Bodnaruk Igor
«Навіщо зараз так підставляється Паскар, відповісти легко. Він завжди зможе сказати, що виконував лише суто технічну роботу: діставав з шухляди ручку, ставив підпис, і клав ручку назад.» — в мене склалося враження що аффтар ніколи і нічого не підписував, а якщо й підписував то робив це згідно описаного ним самим алгоритму. Якщо ти щось підписав то саме ти несеш за це відповідальність а не той хто «підсовував». Рекомендую переглянути своє ставлення до «підписував» ;) На мою думку, стаття писалася по принципу «дістав з шухляди..., туди й повернув...»
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте