Страйк по-чернівецьки: Три каліки їм похлопали...

Після того, як буковинці (і не тільки вони) зрозуміли, що опозиція у своєму протистоянні з владою загрібає жар їхніми руками, акції протесту стають все менш велелюдними, а їхня організація все більш убогою.
Не став виключенням і сьогоднішній попереджувальний страйк.
Об 11-ій годині, коли шоу мало початися, на Центральній площі ледь назбирувалося 100 осіб. Тому офіційний початок страйку довелося відкласти майже на 20 хвилин. Але його організатори були сповнені оптимізму.
Виступаючи перед присутніми координатор місцевого страйкому Олексій Коломієць подякував присутнім за те, що вони у таких складних погодних умовах прийшли на страйк (Цікаво, яких складних? Плюсова температура і дрібний дощик, це явно не двадцятиградусний мороз). Також пан Коломієць повідомив, що у Києві страйкують майже 100 підприємств. Про те, які саме підприємства страйкують у Чернівцях, ані пари з вуст. Воно й не дивно. Адже людей на площі зібралася жалюгідна кількість (переважну більшість страйкарів складали опозиційні політики, журналісти, пенсіонери, випадкові перехожі та студенти), магазини, офіси, банки, працювали у звичному режимі. Приватні перевізники навіть на одну годину не відмовилися перевозити пасажирів. І так далі.
Пан Коломієць «порадував» присутніх новиною, що на «Калинівському ринку» формується колона страйкуючих підприємців. Щоправда, як виявилося, так звана колона складалася з 40 підприємців, які з плакатами годинку постояли біля одного з входів на ринок та розійшлося.
Так як організація, так званого страйку виявилася більш ніж провальною, необхідно терміново було шукати відмазку, чому чернівчани проігнорували заклик опозиції прийти на площу. Її, як і годиться за статусом, знайшов Максим Бурбак. З його слів виходило, що Папієв на пару з Михайлішиним розвалили у Чернівцях усю промисловість, на підприємствах ніхто не працює, тому ніхто й не страйкує. «Залізна» логіка, яка доводить до сліз.
Цікаво, у яких таких ейфорійних снах Максиму Юрійовичу наснилося, що до 2010-2011 року у Чернівцях працювали «Кварц», «Електронмаш», «Граніт», «Вимірювач», «Мальва», інші, а в один момент все взяло і зупинилося???
Вагомий опозиційний депутат, краще б чесно розповів присутнім, що його однопартійці, за мовчазного сприяння Федорука, прихватизували завод «Гравітон», довели його до ручки. А потім, ніби, знущаючись на чернівчанами, хотіли облаштувати там автовокзал.
А ще би пояснив, — чому на страйк не вийшли підприємці ринку «Добробут», який він кришує, і якому влада, нібито, вставляє палиці у колеса.
Ще були полумʼяні виступи Калмикової та Кобевка. Шеф-редактору газети «Час», хоч і мляво, але кричали «Молодець».
Коли за пʼять хвилин до 12-ої години ведучий Юрій Скорейко оголосив, що страйк завершено, всі із радістю заспівали Гімн України та швидко розійшлися.
Вкотре переконався, що подібні акції для нашої опозиції є не засобом, а метою. Метою дірватися до мікрофону, і щось проголосити. І най тобі похлопають три каліки – ти вже зірка…

6 коментарів

Святослав Вишинський
Який за рахунком цей «попереджувальний» страйк? І що нарешті має статись, аби попередження перейшло в реальну дію? Якщо опозиція не має впливу на профспілки, тоді навіщо (в котрий раз) оголошувати те, що вона виконати не має змоги?
Святослав Вишинський
Коротко кажучи: нащо позоритись?
Євген Токарюк
сподобався коментар щодо страйку і профспілок:
«Кличко узнал новое слово „Страйк“, но ему еще незнакомо слово „Профсоюзы“. Он не в курсе, что страйки организовывают именно они. А если нет профсоюзов, то нет и страйка. Именно профсоюзы, стоящие на страже интересов рабочих, во время забастовок защищают людей и препятствуют их увольнению. За европейскими общенациональными „страйками“ стоят мощнейшие организации, способные защитить каждого участника. Вы можете представить себе ситуацию, когда врач, учитель или рабочий, даже ненавидящий власть, один работающий и кормящий всю семью и знающий, что хозяин (директор) может уволить его за две минуты, покинет свое рабочие место? Это могут сделать только предприниматели, пенсионеры и творческая интеллигенция. Неужели фирме „Удар“ это неизвестно?

Вы когда нибудь слышали, чтобы наши профсоюзы совершали действия, которые не понравились бы хозяину завода? Вы когда-нибудь слышали, чтобы профсоюзы делали что-либо, идущее в разрез с руководством? Нет. Неужели не нашлось никого, кто смог бы на пальцах объяснить это боксеру? Он посоветовался с Фюле? Чего они продолжают парить людям мозги?

Наши лидеры ОППО сильно стремятся во власть и в Европу, поэтому считают, что надо делать, как там: мирные митинги с танцами и плясками, переговоры, бессмысленные страйки? Правда они забывают, что на Западе министр уходит в отставку, когда общественности становятся известен факт поездки его жены в больницу на служебной машине мужа.

Но ведь наши оппозиционные кандидаты в президенты случайно живут здесь со всеми вытекающими последствиями Только почему-то не учитывают наши реалии.

Вы мне скажите, что Удар предложил провести это мероприятие в обеденный час. Смех в зале: у нас все работают возле Майдана с одинаковым по времени перерывом?

© stefania»
Євген Токарюк
Про подію на сайті «Удару»

В Чернівцях учасники страйку зібрались на Центральній площі. Впродовж години були були закриті деякі магазини торгового центру «DEPOt». «Калинівський ринок» також заявив про підтримку і долучився до пішої ходи страйкарів по ринку.
Останній раз відредаговано
Олексій Пономаренко
Був зараз у батька, який торгує на Калинці. Розповідав, що ходила вчора дівчина роздавала листівки і говорила, що не обов«язково кудись ідти, а просто вийти з контейнеру у прохід і усіляко показувати що ти страйкуєш, ну там махати руками і кричати рєчьовкі.)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте