Про креатив та дитячі граблі

Команда колишнього мера Миколи Федорука знову «відзначилася» на ниві креативу.
Звісно, що основною інформаційною бомбою у ці дні мали б стати чергові збори громадян по проведення референдуму, щодо перевиборів міської ради.
Однак, назвати убоге збіговисько, що зібралося 6 червня у «Текстилці» серйозним інформаційним приводом язик не повертається, то терміново довелося привертати увагу ЗМІ іншими способами.
Одного разу фокус із жертвою «злочинного» режиму (історія з нібито побиттям Ілони Сарафінчан) проканав, тож вирішили нічого не вигадувати і вдатися до перевіреного способу.
Цього разу на роль жертви логічно обрали одного з лідерів угрупування з промовистою назвою «Спільними зусиллями захистимо Чернівці» Олега Ботушанського.
Сюжет бойовика знову класичний, але кіно зняте кінокомпанією «Федорук продакшн» знову вийшло не дуже: ніч, невідомий, пару ударів і повний провал в пам’яті. З чого все почалося, як виглядав нападник, що говорив – цього пан Ботушанський не пам’ятає, не говорить, чи не хоче говорити, чи не має про що говорити.
Та хіба це нині так важливо. Головна ціль досягнута: Ботушанський став зіркою медіа-простору.
Та чи надовго???
І вже у команді екс-мера не розуміють, що небезпечно двічі наступати на граблі. Особливо, коли ці граблі дитячі…

5 коментарів

Андрій Круглашов
Думаю, Ботушанський, що присятив себе допомозі онкохворим не переслідує цілей самопіару, як ти тут ВИКЛАВ, Захаре.
Більше тут нічого коментувати.
Захар Подкидишев
Андрій, якщо з мого тексту ти наведеш хоча б один приклад САМОПІАРУ Ботушанського, я зніму перед тобою капелюха і публічно схаваю його на вежі Ратуші…
Олексій Пономаренко
Я припускаю, що це могла бути спроба банального грабунку за старим як світ сценарієм (колись і мене так намагалися пограбувати): удар коли опонент не очікує, потім добити дезорієнтовану жертву і пограбувати. А вже потім піар, причому не від самої жертви, а від товаришів по зброї.
Давайте трохи проаналізуємо ЗМІ:
Аж раптом – удар у голову, знову. В очах потемніло. Удар по корпусу. Інстинктивно побіг вперед. Била одна людина. Вдома одразу зачинився.
Отже три удари, з яких два у голову і один у корпус (тобто секунд 10 максимум «спілкування» з нападником), прибіг додому, міліцію пан Ботушанський також не викликав, як і у випадку з Сарафінчан.
Тепер оцінимо перше повідомлення у пресі:
було жорстоко побито координатора ініціативної групи «Спільними зусиллями врятуємо Чернівці!» Олега Ботушанського. За словами джерела, пану Ботушанському вдалося вирватися від нападників і переховуватися цілу ніч у Садгорі. Сьогодні вранці про цей випадок він повідомив своїм колегам.
Отже в принципі майже все вірно, навіть три удари можна назвати жорстокими, лише тут описали, що нібито вночі він по кущах ховався, ну то таке. Йдемо далі, і читаємо заяву від «Спільними зусиллями захистимо Чернівці» Ю.О.Івашина.
по-звірячому побили координатора ініціативної групи «Захистимо Чернівці..» Ботушанського Олега Васильовича. «Невідомий» нападник спершу почав виясняти з потерпілим питання щодо діяльності ініціативної групи, а потім почав сильно і нещадно бити Олега. Хворобливий Олег, інвалід, і не зміг довго відбиватися і, знаючи місцевість, втік від нападника.
Отже звучить вже вислів „звірячі побили“ і з»явилась вже інфа що він з нападником ще й говорив вивляється, та ще й про ініціативну групу. Це повідомлення викликало найбільший сміх. Уявляєте ну, припустимо, найняли якогось відморозка побити Ботушанського. Він підходить і починає розпитувати про ініціативну групу, і лише мирно поговоривши потім починає бити.
То що це Андрію, не піар? Проблема лише втому, що у нас якось однобоко люди дивляться і аналізують події, причому навіть, нібито, розумні, послідовні і поважні.

Володимир Антонюк
Спеціально для могучого радника в.о. перепосчую непоганий пост із одного з веселих місцевих сайтів із незначним скороченням — " 142. корінний чернівчанин
На «непроходимую тупость» опонента, як правило, нарікають «непроходимые тупицы» яким просто бракує аргументів! Ну це до слова. По суті можу написати наступне: 1) За більше ніж два місяці перебування «нової команди» при владі в Чернівцях не зустрів ще ЖОДНОГО чернівчанина, котрий би підтримував «нову команду», а тим більше схвалював те, яким чином «нова команда» прийшла до влади. При цьому, цікава ситуація — до «нової команди» з відразою ставляться навіть ті чернівчани, котрі, м«яко кажучі, не у захваті від Федорука! Відразу зауважу, що в моєму оточенні найрізнобічніші люди, є навіть прихильники ПР (тепер правда, за виключенням одного товариша, колишні). 2) Те, що нинішній склад міської ради НЕ відображає реальні настрої чернівчан — очевидний факт. Колишня фракція Батьківщини (11 депутатів — всі виключені з партії) кого представляє? Наскільки мені відомо, фракції „Наша Україна“ в наступній міській раді теж НЕ буде (це якщо будуть балатуватись теперішні депутати)./////// Для мене особисто, референдум і переобрання міської ради це не тільки усунення від влади осіб, котрі себе скомпрометували в очах громади, але НАЙГОЛОВНІШЕ прецедент, який буде домокловим мечем висіти над місцевими радами (і не тільки Чернівецькою міськрадою) багатьох наступних скликань. До речі саме референдум і робота Ініціативної групи, на моє переконання, є зародженням того громадянського суспільства і проявом громадянської позиції, про що написав мій опонент (за поглядами на ситуацію в Чернівцях) в № 135 ////////////////////////////////////////////////////////////// Щодо посади мера/в.о. мера, ситуація виглядає просто кумедно: 1) В жодній європейській країні (за винятком хіба що Росії та Білорусії) такої ситуації, коли обраного громадою мера усувають з посади, його обов»язки виконує особа, котра не спромоглася навіть виграти вибори до міської ради за мажоритарним округом (я не буду вже акцентувати увагу на її моральних, ділових та інших якостях), а нові вибори мера просто відтерміновуються. 2) Очевидним є той факт, що за задумом «нової команди» таке відтермінування повинно було відбуватись до наступних місцевих виборів в жовтні 2015 року. Але, нажаль для «нової команди», чернівчани виявились не покірними баранами а свідомими громадянами, й вибори міського голови (як мінімум, а можливо й міської ради)довидеться проводити в жовтні цього року. 3) Кто стане Чернівецьким міським головою за результатами жовтевих виборів це питання, але це буде обрана чернівчанами особистість, а не призначена 42 «депутатами» (при цьому напівлегітимними). Дозволю собі висловити власне переконання, що шансів у в.о. міського голови Нєдоразумєнія (незгідний з опонентами щодо прізвиська цього «добродія» — насправді доволі поширене серед чернівчан визначення) позбутися приставки В.О. немає!
Олексій Пономаренко
Я вибачаюсь, Вольодя, а це тут до чого? Аби щось написати про нову владу чи просто особисте до автору посту? Так тема власне не та тут, але до того треба ще дійти певно. Нічого може з часом...)))
А особисте в лічку пишуть, я думаю Захар після твого посту дуже буде переживати)))
Ти знаєшь, частіше пиши, ніякий КВН не замінить твоїх постів, суцільний позитив на увесь день) Дяки)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте