Ну на хіба таке робити?

Я не знаю добре це, чи погано, що у Чернівцях з’явилася хоча б якась політика (до великої вона поки що явно не дотягує).
Я не знаю скільки і кому відміряє політичного життя у нашому місті квітковий годинник без квітів та без стрілок. Але до написання цього посту мене спонукали роздуми колеги з приводу цієї сумнівної хрєні на Турецькій площі. Бо згадався один кричущий епізод з новітньої історії нашого міста, який яскраво засвідчує, що у нашому місті і без «великої» політики все робилося через дупу, при чому з великим розмахом.
Коли на місці «Критого» ринку  відновлювали Площу Філармонії, колишній міській голова Микола Федорук виступив з ідеєю облаштувати там фонтан.
Нам обіцяли, що фонтан буде чи не найкращим у Західній Україні — «Новий для Чернівців світломузичний фонтан матиме вигляд чаші діаметром 9 метрів, яка буде обкладена гранітними плитами і втілюватиме в собі сполучення водяних фігур різної висоти і конфігурації. Загальна кількість форсунок (пристрої, за допомогою яких розпилюють рідину) і, відповідно, створюваних ними водяних фігур – 57 штук. Підсвічуватимуть фонтан 42 прожектори. Функціонуватиме ця окраса у чотирьох режимах з автоматичним програмуванням. Перший режим – статичний, коли задана архітектура води не змінюватиметься протягом певного часу. Другий – зміна архітектурних водяних форм протягом запрограмованого часу. Третій – це режим музичного шоу: гра фонтана (води і світла) під десять запрограмованих музичних композицій. І четвертий – гра фонтана (також кольору і води) у ритмі з будь-якою музичною композицією із CD-диска».
Втопили у цей прожект майже мільйон бюджетних коштів (ціни 2006 року). І що отримали???
На, начебто, відкритті цієї убогості вже покійний Ігор Чеховський (Царство Йому Небесне) влучно висловився з приводу того, що у радянському колгоспі-мільйоннику поїлка для корів виглядала краще ніж цей нібито фонтан.
Фонтан відкрили, і майже одразу закрили, бо виявилося, що підрядник щось напартачив. Для усунення недоліків знадобилася майже та ж сама сума, що і на зведення фонтану!!!
Поки у Чернівцях мудохалися з нещасним фонтаном, мені довелося побувати у Харкові. Там якраз відкривали два нових фонтани біля ХАТОБу. Поцікавився скільки вони коштують. Виявилося – 500 тисяч гривень (ціни так само докризові). Але наша поїлка для корів поряд з тими шикарними фонтанами і рядом не валялася.
Та то Харків, а це Чернівці.
Тепер кожен, хто відпочиває на Площі Філармонії може тішитися з того, що там є якась хрєнь, яку дехто називає фонтаном.
А майже два мільйони гривень вкрадених у кожного з нас – це якраз не політика, це – життя...

8 коментарів

Олексій Пономаренко
Побував нещодавно у Харкові, бачив і ті фонтани про які ти згадував, ну і у очікуванні потягу просидів години дві біля світло-музичного фонтану біля з/д вокзалу. Ось власне фото, щоб не розповідати багато, навіть з мильниці видно рівень cs11333.vkontakte.ru/u29009426/133592425/y_feca7b39.jpg
Андрій Круглашов
Наш фонтан на філармонії дійсно ганебний. Порівняно, скажімо, з Івано-Франківським.
Антон Шкуро
Фото Харківського фонтану дійсно струйове. Хоча б у порівнянні з нашим ...(
Захар Подкидишев
У Харкові всі фонтани кльові. На відміну від нашого «витвору мистецтва» на Площі Філармонії.
Маріанна Антонюк
а ще в харківському метро три дерев'яних лавочки — вартістю майже в однокімнатну квартиру :))Але Кернес — мер. Усім мерам мер! :))
Захар Подкидишев
Маріанна не займася пересмикуванням (я знаю, що у тебе були добрі вчителі). Але коли ти нічого не можеш сказати з приводу чернівецької подоби фонтану, то автоматично визнаеш, що Федорук вкрав два мільйони гривень.
Маріанна Антонюк
коментую пост, не звертаюся ні до кого особисто, не відчуваю жодного зобов'язання ні перед ким щось казати з приводу «чернівецької подоби фонтану». І сама для себе вирішую, чим мені займатися, а чим ні. Якщо комусь не подобаються коментарі під його постами — можна закрити для коментування, тут, здається, є така функція. А якщо навпаки хочеться дискусії — то будьте добрі вести дискусії, а не нести ахінєю в віртуал. А з логікою тут таки слабкувато — я нічого «автоматично не визнаю». Я сказала тільки те, що сказала.
Захар Подкидишев
Хочеться дискусії. Хочеться почути, що хрєнь, яка стоїть посеред Площі Філармонїї — це не поїлка для корів, а фонтан. Хочеться почути, чому у Харкові один фонтан у чотири рази дешевше, ніж один Чернівецькій. Хочеться дізнатися, чому два мільйони гривень були подаровані сумнівному підряднику???
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте