"ss"


10 травня відбулася вельми цікава дефіляда, анонс про яку висить на цьому сайті.
Щиро сподівався, що можливість поговорити про свободу слова, та її можливі утиски, викличе чималий ажіотаж серед колег, особливо у світлі останніх подій у нашому місті, та й у країні загалом.
На дефіляду прийшли двоє журналістів: Роман Любера та я.
Спершу, для себе зробив оптимістичний висновок, що коли ніхто з колег не прийшов, то значить і проблем з свободою слова у нас не має.
Другий висновок був менш оптимістичний, вірніше сказати, зовсім песимістичний: не має у нас свободи слова. У нас є свобода брехні і вседозволеності…   
 
P.S. Велика подяка кафедрі журналістики ЧНУ та Лілії Шутяк за чудову та змістовну зустріч.

10 коментарів

Алька Ситар
А звідки такі висновки можна поцікавитись, Захаре?
Захар Подкидишев
Чому не можна — можна. Висновки зроблені з вашої відсутності.
Алька Ситар
«Спершу, для себе зробив оптимістичний висновок, що коли ніхто з колег не прийшов, то значить і проблем з свободою слова у нас не має. Другий висновок був менш оптимістичний, вірніше сказати, зовсім песимістичний: не має у нас свободи слова. У нас є свобода брехні і вседозволеності…» повторю своє питання, якщо перший висновок ти зробив, бо ніхто не прийшов, то другий чого? — «Висновки зроблені з вашої відсутності.» Про жіночу логіку багато говорять, але твоя мене просто вбила — ГЕНІАЛЬНО.
Лілія Шутяк
Організація заходу взагалі була дивною. Нам обіцяли науковців, а виявилося, що це німецькі студенти(
Особисто мені було цікаво поділитися власними думками з гостями та отримати від них корисну інформацію про німецькі ток-шоу. Але — кожному своє)
Лілія Шутяк
А віскі на шару попити — не слабо?!!!
Захар Подкидишев
А хто пив віскі на шару? Я за своє і Роми заплатив. Можу чек показати)))
Алька Ситар
Чесно, я була у відпустці в селі, тому якось цей анонс пройшов попри мене. Хоч я більш, ніж впевнена, що нікому нецікаво, ані чому мене особисто не було, ані чому решти представників ЗМІ. Ще бракувало, щоби моя відсутність на заході, про який я навіть не знала, розцінювалась, як підтвердження наявності/відсутності у Чернівцях свободи слова.
Лілія Шутяк
Звідки німецькі студенти могли знати про політичну ситуацію в місті? Чи етично з їхнього боку було коментувати ситуацію всередині іншої країни?
Вони зустрілися, щоб поставити питання про журналістику в Україні загалом, тому що мало знайомі з нею. І тим більше вони не є професійними журналістами, а славістами (філологами). Тому говорити з гостями про питання журналістських стандартів як мінімум було недоречно. З розмови було видно, що вони питання не зрозуміли.
Професійний журналіст повинен був відразу «розкусити» ситуацію: перед ким він говорить і що. Шкода, що Ви цього не зрозуміли.
Галина Єреміца
Дуже шкода, але я фізично не могла бути — у нас був флеш-моб, а потім верстка газети.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте